2 juni Van Windermere naar Keswick


Ons plaatsje op de camping is vanaf vandaag door anderen gereserveerd. We vertrekken daarom in de morgen richting Keswick, midden in het Lakes District. De route is prachtig: de weg is omzoomd met groene bergen en voert soms langs water; we zien schapen en ervaren vooral rust en ruimte. Onderweg komen we heel wat Engelsen tegen op wandeltocht: stevige schoenen aan, rugzak om, wandelstok mee en in vele gevallen vergezeld van de hond. Zelden zagen we op een dag zoveel (goed opgevoede, dat wel) honden als hier.
Engeland is duidelijk in vakantiestemming vanwege het Jubilee-weekend en nation-wide vna plan er een mooi, zonnig weekend van te maken.
Het is druk in Keswick. Met enige moeite vinden we een parkeerplek achter het plaatselijke zwembad. Daarna slenteren we met de vakantie vierende Engelsen door de hoofdstraat en over de markt. Voor een ‘echte’, uitgebreide wandeling ontbreekt het ons aan een (gedetailleerde) kaart en routebeschrijving. We lopen daarom een stuk van het niet te missen pad langs Derwent Water,  door National Trust gebied. Maar ook langs dit gemakkelijke pad schijnt de zon en grazen de schapen en is het zicht op Derwent Water prachtig. We genieten!Na boodschappen doen bij de plaatselijke, ruime maar oh, zo drukke Booth supermarkt, rijden we richting Penrith. Daar vinden we op doorgangscamping Beckes Caravan Park in Penruddock een plekje voor de nacht. Morgen rijden we richting Schotland maar naar het Lakes District komen we zeker nog eens terug om te wandelen en de schrijfplaatsen te bezoeken van Beatrix Potter en Wordworth. 

We hebben vandaag 62 kilometer gereden.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten