30 mei t/m 1 juni Van huis tot Windermere

Dit reisverslag is verplaatst naar www.slakopreis.nl. U wordt binnen enige seconden doorgeleid naar die site. 

Hoewel de kortste weg van huis richting Schotland ongetwijfeld via de boot van IJmuiden naar Newcastle is, hebben wij voor de boot Duinkerken-Dover gekozen. Deze voordelige aanbieding betekent wel veel kilometers rijden!

De reis verloopt voorspoedig. Zoals altijd daalt ook nu het vakantiegevoel neer bij het oprijden van de boot en het ons daarna installeren met koffie in de lounge. Eenmaal aan de overkant rijden we dezelfde dag naar Coventry. We overnachten op Hollyfast Caravan Park, een site van de Camping en Caravan Club.
De volgende dag rijden we via Birmingham de M6 naar het Lake District.
Hoe noordelijker we komen, hoe meer we ons thuis voelen We houden van het glooiende Engelse landschap met zijn vele kleuren groen, de hagen en de muurtjes. Dichtbij het Lake District worden de glooiingen heuvels. Ook vallen rond Windermere de enorme rododendrons op, die in deze tijd van het jaar uitbundig bloeien in vele tinten paars en rood.
We hebben al begrepen dat het dit weekeinde erg druk wordt op campings, omdat de Engelsen vrije dagen hebben in verband met The Diamond Jubilee van Queen Elizabeth; zij zit maar liefst 60 jaar op de troon en dat moet worden gevierd! We bellen enige campings af en vinden voor twee nachten een plaatsje op Camping Hill of Oaks, aan de oever van Windermere, een stukje ten zuiden van de gelijknamige plaats. Een camping met ruime plekken, dat wel, maar oh, oh, wat een prijzen. Ter gelegenheid van de feestelijkheden gaan de prijzen met ingang van vrijdag ook nog eens 11 pond per nacht omhoog! (een pond is ruim 1,30 euro). Maar ja, vrij staan is in Engeland nauwelijks een optie en we moeten toch ergens overnachten, nietwaar. We zijn inmiddels ruim 850 kilometer van huis.

We bekijken de omgeving en brengen een deel van de vrijdag door op de historische boot ‘Tern’, die ons van de pier in Bowness, bij Windermere,  naar de noordkant van het meer brengt. Daar wandelen we naar Ambleside, een plaatsje dat vooral uit restaurantjes en wandel- en bergsportwinkels lijkt te bestaan. Hetzelfde geldt voor Bowness. Super toeristisch allemaal maar – nu het vandaag nog niet echt druk is – ook wel gezellig. Je ziet de Engelsen vakantie vieren. Voor Engelse begrippen is het mooi weer (zonnig en 16 tot 18 graden) en dat is het teken voor de gemiddelde Engelsman om zich in blote hemdjes en korte broeken te hullen. Wij houden het bij lange broeken en fleece-vesten!


Men maakt zich duidelijk ook op voor de feestelijkheden van de Diamond Jubilee. Straten, winkels en kerken zijn versierd en op de camping worden zelfs caravans behangen met vlaggen en vlaggetjes. Denk aan de Nederlandse Oranje-gekte en vervang het oranje door rood-wit-blauw en de Union Jack en je hebt een beeld.
4 opmerkingen:

 1. Wij wensen jullie een heerlijke vakantie in Schotland! Laat ons hier maar tobben...;-) Nou ja, wij gaan lekker ook toeren, maar dan 3 dagen op de motor in de Ardennen. En Frank het weekend daarna 4 dagen in en om Luxemburg met zijn motorclub. Wie weet waar jullie dan inmiddels zitten.
  Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn vrouw en ik (67 en 69) bereiden een reis met camper voor naar Schotland. We hoeven jullie gewoon maar te kopiëren. Hartelijk dank voor de gedetailleerde reportage.
  Kris en Annemie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat jullie ideeën kunnen opdoen uit ons reisverslag. Behalve om familie en vrienden tijdens de reis op de hoogte te houden, houden we het daarom ook bij. Zelf halen we ook altijd veel informatie uit reisverslagen van anderen. Op deze manier proberen we wat 'terug' te doen. Fijne vakantie!

   Verwijderen
 3. Wij reizen ook altijd met een camper naar het buitenland. Zo lekker genieten in je eigen caravan en dan de wereld door, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen